22 februari 2010

Personalfest

Då var det måndag igen och helgen är slut. Vad snö det kommit i helgen, jag fick verkligen pulsa hem under lördagsnatten, det fanns liksom inga vägar att gå på. Påtal om lördagen och personalfesten så blev det jättelyckat. Jag mötte upp några av tjejerna strax innan vi skulle vara där och sedan började letandet efter rätt ställe eftersom det låg i ett industriområde. Vi skulle till ett ställe som hette Aptit Stockholm där vi skulle ägna oss åt aktiv matlagning. Väl på plats blev vi mottagna av kockarna samt fick ett glas champagne. Efter en gemensam skål och provsmak på tilltugget så var det dags att bli indelade i lag. Jag och Jessica hamnade i samma lag och vi fick äran att laga efterätten. Det var en fyrarättersmeny som vi skulle laga tillsammans. Efterätten är såklart det jag minns bäst i detalj; ananaskuber kokta i rom och vanilj tillsammans med hemmagjors glass smaksatt med citrongräs, som dekoration fick vi lära oss att göra chokladcigarrer och kanderade rosenblad. Vi gjorde också en utsökt chokladsufflé.

Hela menyn var riktigt lyxig och avancerad. Under tiden vi lagade maten blev vi också bjudna på rött eller vitt vin och vid själva middagen var det fyra sorters olika vin som skulle passa till varje rätt. Maten, stämningen och hela kvällen blev mycket lyckad. Det var enormt roligt att få laga maten, att lära sig en massa knep (kockarna var superproffsiga). Efter middagen åkte vi nästan alla 20 in till stan och dansade hela natten lång, t.o.m inträdet på nästa ställe betalade chefen :) Jag och Jessica tog MASSOR kort (med Jessicas kamera) och jag kommer självklart lägga ut en del av dem här. Vi tog kort under varje moment av middagen samt under kvällen gång. Vi blev förövrigt lovade att vi skulle få alla recepten och namnen på vinsorterna som vi drack så det hoppas jag verkligen men menyn såg ungefär ut såhär:

förrätt: kalvbräss på sallad med pocherat ägg, fläsk och äpple
mellanrätt: lamm med någon slags potatiskaka och grillad paprika
huvudrätt: fisk med kronärtskocksfylld tortellini
efterrätt: se ovan

Nu är det återigen dags för plugg. Ha en fin vecka.

1 kommentar:

  1. Sicken lyxig mat ni åt och vad roligt att få lära sig att äta laga sådär, dela med dig av tipsen gärna. Kram!

    SvaraRadera