20 juli 2010

Recept

Testade ett nytt lchf-inspirerat recept igår, nämligen blomkålsmos. Till det hittade jag på ett gott recept med fisk i ugn:

Fisk med lime & avocado

Valfri vit fisk (400-800g beroende på antal port.)
1 lime (rivet skal)
1 tomat
1 avocado
1/2 gul lök
vispgrädde
creme fraiche
salt & peppar (ex. vitpeppar, paprika, timjan)

Gör så här:
Lägg fisken i smord ugnsäker form, klicka ev. lite smör över. Skiva tomat och placera över fisken. Blanda cremefraichen, grädden, hackad lök, rivet skal från en lime och salt & peppar. Häll blandningen över fisken. Gratinera i ugnen i 225 grader i ca. 20-30 min. Skiva avocado och servera ovanpå fisken.

Jättegott.

Blomkålsmos

Gör så här:
Koka färsk blomkål i bitar tills den blivit mjuk, mixa sedan med en rejäl klicka smör och vispgrädde. Salta & peppra.

Superbra alternativ till vanligt potatismos. Kan även varieras med en mängd kryddor ex. timjan, basilika, muskot etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar